Giro: Etappe 19 - De beslissing komt eraan

heywoodu

Etappe 18 van de Giro was een mooie, met winst voor een vluchter die de gapende muil van het peloton nét voor wist te blijven. Vandaag wordt het een andere rit, de aankomst ligt namelijk bergop en het beslissende drieluik gaat beginnen.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier lezen we dat de heren 151 kilometer voor de kiezen krijgen. Het is grotendeels niet al te lastig, op één pittig klimmetje na zo'n 60 kilometer na, maar aan het eind moeten de klimbenen toch ondergebonden worden.

Die klim na zestig kilometer, de Passo San Boldo, is overigens het kijken meer dan waard: de weg is er fenomenaal mooi met heel veel tunneltjes. De slotklim naar San Martino di Castrozza is met 13,6 kilometer flink lang, maar met 5,6% gemiddeld niet heel steil.

Een lange, niet al te steile klim kan voor leuke taferelen zorgen en dus is het devies: kijken. De etappe begint rond één uur, Eurosport is er vanaf het begin live bij. De finish wordt wederom tussen vijf en half zes verwacht, zo ongeveer.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)