Osaka en Halep met overwerk door op Roland Garros, jonge Anisimova verrast

heywoodu

Tennisster Naomi Osaka heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De nummer één van de wereld had met de Wit-Russische Viktoria Azarenka dan ook bepaald geen eenvoudige tegenstandster tegenover zich, ze was zelf immers ook ooit nummer één van de wereld. Azarenka, op de weg terug na allerlei privéproblemen, won de eerste set, maar kreeg het steeds zwaarder en zag Osaka alsnog langszij komen: 4-6, 7-5, 6-3.

Ook de nummer drie van de plaatsingslijst, titelverdedigster Simona Halep, moest extra aan de bak. De Roemeense stond één set af tegen Magda Linette, maar was de Poolse daarna toch de baas: 6-4, 5-7, 6-3. De Australische Ashleigh Barty (8) stuurde Danielle Collins met 7-5, 6-1 terug naar de VS, Serena Williams had aan een dik uurtje genoeg om de Japanse Kurumi Nara te kloppen (6-3, 6-2) en Belinda Bencic (15) maakte haar een dag eerder gestaakte partij tegen Laura Siegemund alsnog af: 4-6, 6-4, 6-4.

Verder was het geen beste dag voor de geplaatste speelsters, de een na de ander sneuvelde. De Wit-Russische Aryna Sabalenka (11) dolf duidelijk het onderspit tegen de pas 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova (6-4, 6-2), terwijl de Chinese Wang Qiang (16) door de nog maar 18-jarige Poolse Iga Swiatek alle hoeken van het veld op getikt werd: 6-3, 6-0. Olympisch kampioene Monica Puig uit Puerto Rico was op haar beurt veel te sterk voor de Russische Daria Kasatkina (21): 6-3, 6-1.

Bianca Andreescu (22) trok zich vooraf al geblesseerd terug van haar duel met Sophia Kenin, terwijl het Franse thuispubliek hun voornaamste hoop Carolina Garcia (24) met 1-6, 6-4, 6-4 zag sneuvelen tegen de Russische Anna Blinkova. De Taiwanese Hsieh Su-Wei (25) was niet opgewassen tegen de Duitse Andrea Petkovic (4-6, 6-3, 8-6) en de jonge Griekse Maria Sakkari (29) sneuvelde tegen de Tsjechische Katerina Siniakova: 7-6 (5), 6-7 (8), 6-3.

Madison Keys (14) en Priscilla Hon moesten hun wedstrijd voorafgaand aan set drie staken wegens de duisternis, Lesia Tsurenko (27) en Aleksandra Krunic hadden nog een ongelukkiger moment: zij gaan vrijdag verder en beginnen dan bij 6-6 in de beslissende derde set.