Schippers boekt kleine progressie in Diamond League

heywoodu

Atlete Dafne Schippers heeft na haar rugblessure weer wat progressie geboekt. De wereldkampioene op de 200 meter pakte bij de Diamond League in Stockholm een derde plek in 22,78 seconden, twee tienden sneller dan ze dit jaar liep. De winst ging met de nodige overmacht naar de Britse Dina Asher-Smith in 22,18 seconden, de snelste tijd ter wereld dit jaar. De Jamaicaanse Elaine Thompson werd in 22,66 tweede, Jamile Samuel pakte in 23,25 de zevende plek.

800m mannen
Het was geen Diamond League-onderdeel dit keer, maar een mooie race was het wel. Ryan Sanchez uit Puerto Rico leek op weg naar een verrassende overwinning, tot de Bosniër Amel Tuka hem in de laatste meters voorbij kwam stormen in 1:46,68 minuten. Sanchez werd wel tweede door de Pool Marcin Lewandowski nog net van zich af te houden.

800m vrouwen
Zonder Caster Semenya, Francine Niyonsaba en Margaret Wambui - het hele testosteronverhaal moge inmiddels bekend zijn - werd het een beduidend langzamere race. De Amerikaanse favoriete Ajee Wilson pakte in 2:00,87 minuten de winst, een kleine zes seconden langzamer dan Semenya's tijd in Doha.

Hoogspringen vrouwen
Ook hier zorgde de wind voor een bijzonder matig niveau. Mariya Lasitskene uit Rusland pakte met 1,92 meter dan nog de winst, maar heel enthousiast was ze er niet om. De Oekraïnse Yuliya Levchenko werd tweede door net als de Zweedse Erika Kinsey - maar met één fout minder - over 1,90 meter te springen.

1500m mannen
Het was één groot foutenfestijn, met name bij de hazen. Timothy Sein moest de eerste 400 meter afleggen in 57 seconden, maar kwam door in 54,56 seconden, veel te snel. Cornelius Tuwei deed het beter, maar na een kilometer haakte hij af en liep hij Samuel Tefera de wedstrijd uit. De winst ging naar de Keniaan Timothy Cheruiyot, die nergens last van had en overtuigend won in 3:35,79 minuten. Ayanleh Souleiman uit Djibouti werd tweede in 3:37,30 minuten, dezelfde tijd als de jonge Noor Jakob Ingebrigtsen.

Discuswerpen mannen
Daniel Ståhl is de grote man en voor eigen publiek wilde hij voor nieuwe worpen over de 70 meter gaan, zoals hij in Doha drie keer deed. Sterker nog, Ståhl gaf aan in trainingen over de 73 meter gegooid te hebben, waarmee hij het oude Oost-Duitse wereldrecord zou benaderen. Dat viel echter een beetje tegen: met 69,57 meter pakte hij wel de winst, maar de 70 meter zat er niet in. De Jamaicaan Fedrick Dacres maakte eveneens indruk en pakte met 68,96 meter de tweede plek.

400m horden mannen
Niet geheel verrassend was Karsten Warholm de dominante man, hoewel de Amerikaan TJ Holmes nog even aardig mee wist te komen. Warholm stortte aan het eind behoorlijk in, maar met 47,85 liep de jonge Noor wederom een zeer indrukwekkende tijd en als ook Abderrahman Samba en Rai Benjamin aan de start verschijnen kunnen we een fenomenale driestrijd tegemoet zien.