Iron Maiden klaagt 3D Realms aan wegens Ion Maiden

Terry (Lord_Hydra)

De legendarische Britse heavy metalband Iron Maiden, of eigenlijk de holding achter de band, klaagt ontwikkelaar 3D Realms aan voor twee miljoen dollar. De reden hiervoor is de shooter Ion Maiden, die verwarring zou kunnen veroorzaken bij fans van de band.

"Ion Maiden is vrijwel identiek aan de merknaam Iron Maiden, in zowel verschijning, klank en overkoepelende commerciële impressie," zo pleit de holding achter Iron Maiden. "Bovendien wordt de naam Ion Maiden gebruikt op merchandise waaronder shirts en muismatten." Ook zou er een link gelegd kunnen worden tussen de naam van het hoofdpersonage in de game, Shelly Harrison, en Iron Maiden-bassist Steve Harris. Dit alles zou de consument in verwarring brengen of doen geloven dat deze game goedgekeurd of in samenwerking met de band tot stand is gekomen.

Iron Maiden logo

Ion Maiden is sinds 28 februari beschikbaar op Steam en lijkt verder bar weinig met de Britse band te maken te hebben. Het is eerder Duke Nukem met een vrouwelijk hoofdpersonage. Of alleen de titel van de game die enigszins overeenkomt voldoende is om Iron Maidens holding in het gelijk te stellen, is de vraag. De claim dat daarnaast het logo sterke gelijkenissen vertoont, lijkt ook uit de lucht gegrepen. Bekijk de trailer van de game hieronder en oordeel zelf.