Stegeman verlaat Go Ahead en wordt nieuwe trainer PEC Zwolle

Boris (borisz)

PEC Zwolle heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden. John Stegeman tekent voor twee seizoenen in Zwolle met een optie voor nog een jaar en is de opvolger van Jaap Stam. De 42-jarige oefenmeester liep dinsdagavond nog promotie met Go Ahead Eagles mis. 

De keuze van Stegeman voor PEC Zwolle is uiterst pikant. Een jaar geleden verruilde de trainer Heracles Almelo nog voor Go Ahead vanwege zijn liefde voor die club. Nu kiest hij er daags na het mislopen van promotie voor om voor aartsrivaal PEC Zwolle te gaan werken. "Na een mooi seizoen bij Go Ahead Eagles, waarin het op een haar na niet lukte om te promoveren, komt er voor mij persoonlijk nu een mooie kans om bij een stabiele eredivisieclub aan de slag te gaan. Als hoofdtrainer wil ik met mijn team en selectie er alles aan doen om de club de komende jaren verder te laten groeien. Op zaterdag 22 juni starten we met de voorbereiding op hopelijk een heel mooi seizoen", aldus Stegeman. 

De eerste keuze van PEC was Maurice Steijn als nieuwe trainer, maar de coach van VVV kwam er uiteindelijk niet uit met de Zwollenaren. Ook Stegeman stond direct hoog op de lijst. Hoewel de trainer perfect in de profielschets paste, besloot PEC in eerste instantie voor Steijn te gaan vanwege de rivaliteit met Go Ahead. Na het afhaken van Steijn werden de pijlen alsnog op Stegeman gericht.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: "John heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in het betaald voetbal. Door zijn inspirerende wijze van leiding geven, in combinatie met een aanvallende maar realistische speelstijl waar wij bij PEC Zwolle liefhebber van zijn, heeft hij veel indruk op ons gemaakt. Zijn aanstelling past bij de filosofie van onze club en John is wat ons betreft een hoofdtrainer die past in het rijtje Art Langeler, Ron Jans, John van ’t Schip en Jaap Stam."