Giro: Etappe 17 - Is het al winter?

heywoodu

De zestiende etappe van de Giro d'Italia werd weer een fraaie. Nou ja, niet als je Primoz Roglic of zijn ploeg bent, maar neutraal gezien was het best mooi. Vandaag dus de zeventiende etappe en ook dat kan prima worden: we gaan namelijk naar het biatlonstadion van Antholz! Is het al winter?

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we dat de heren renners 181 kilometer voor de kiezen krijgen. Zo zwaar als gisteren wordt het niet, maar met de nodige beklimmingen is het ook zeker een rit waar verschil gemaakt kan worden tussen de klassementsrenners.

Het peloton rijdt vandaag grotendeels door het mooiste deel van Italië: Süd-Tirol, waar wij met ons steenkolenduits ook gewoon terecht kunnen. Het barst hier natuurlijk van de wintersportoorden, van alpineskiën tot 's werelds mooiste sport ooit, biatlon.

Enfin, de finish ligt in het biatlonstadion van Antholz, waar de World Cup jaarlijks neerstrijkt en voor feest zorgt en waar het WK volgend jaar weer op het programma staat. De start is even na twaalf uur, Eurosport is live vanaf 13.15 uur en de finish staat weer rond iets voor vijf en half zes op de planning.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)