Osaka na stroeve start verder op Roland Garros, Halep begint moeizaam

heywoodu

Tennisster Naomi Osaka heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De nummer één van de wereld en winnares van de vorige twee Grand Slam-toernooien had het bijzonder moeilijk met de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova, die de eerste set domineerde en in set twee zelfs voor de wedstrijd mocht serveren. Osaka draaide het echter om en was daarna toch duidelijk de betere: 0-6, 7-6 (4), 6-1.

Ook titelverdedigster Simona Halep had het niet al te makkelijk. Tegen Ajla Tomljanovic uit Australië moest ze de tweede set afstaan, maar voor de Roemeense (3) ging het verder niet verkeerd: 6-2, 3-6, 6-1. Halep's voorganster, de Letse Jelena Ostapenko, ligt er wel uit. De kampioene van 2017 ging onderuit tegen oud-wereldranglijstaanvoerster Viktoria Azarenka, bezig aan een lange comeback na jaren met privé-ellende: 6-4, 7-6 (4).

Azarenka's Wit-Russische landgenote Aryna Sabalenka (11) was met 7-5, 6-1 te sterk voor de Slowaakse Dominika Cibulkova, terwijl de Amerikaanse Madison Keys (14) nog geen uur nodig had om de Russin Evgeniya Rodina van zich af te slaan: 6-1, 6-2. Wang Qiang (16) won ondertussen een Chinees onderonsje van Zheng Saisai, die met 6-1, 7-5 geklopt werd.

De Russische Daria Kasatkina (21) was met 6-2, 6-3 duidelijk te sterk voor de Italiaanse qualifier Jasmine Paolini, de Canadese Bianca Andreescu (22) maakte haar maandagavond gestaakte partij tegen de Tsjechische Marie Bouzkova keurig af: 5-7, 6-4, 6-4. Het thuispubliek kon juichen voor Caroline Garcia (24), want de Française was met 6-2, 6-4 te sterk voor de Duitse Mona Barthel.

Lesia Tsurenko (27) uit Oekraïne opende haar toernooi met een simpele 6-2, 6-2 zege op de Canadese Eugenie Bouchard, en de Griekse Maria Sakkari (29) gunde de Amerikaanse Anna Tatishvili één game: 6-0, 6-1. Eén geplaatste speelster sneuvelde: Anett Kontaveit (17) uit Estland won set één nog van Karolina Muchova, maar de Tsjechische kwam terug en won met 3-6, 6-2, 6-2.