'Van der Poel kiest WK wegwielrennen boven WK mountainbike'

H.Vviv

Mathieu van der Poel begint dit weekend aan de wereldbekerseizoen in het mountainbiken, maar het WK mountainbiken slaat hij zeer waarschijnlijk over, zo meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. "Het is kiezen tussen het WK mountainbiken en het WK op de weg. Beide combineren gaat niet."

Volgens de Belgische krant staat het zo goed als vast dat hij kiest voor het WK in Yorkshire (29 september). "Het is een unieke kans. En het WK mountainbiken is in Canada, dat speelt ook mee."

Ondanks dat Van der Poel voor het WK op de weg kiest zal de winnaar van de Amstel Gold Race geen uitgebreid weegprogramma rijden. Hij zal in het najaar hoogstens tien wedstrijddagen rijden voor het WK. Welke wedstrijden dat precies zijn staat niet vast, maar één van die koersen is zeker de Arctic Race in Noorwegen. Van der Poel zal eind juni in ieder geval niet zijn Nederlandse titel op de weg verdedigen.

Na het WK wielrennen zal Van der Poel één week later wel deelnemen aan het test­event mountainbike van de Spelen in Tokio. Die zal worden verreden op zes oktober.