Hockeysters ArgentiniŽ ruim langs Verenigde Staten in Pro League

Redactie

Met de zevende overwinning in elf wedstrijden ligt Argentinië stevig op koers voor plaatsing voor de Grand Final van de Pro League. In het Amerikaanse Lancaster werd de Verenigde Staten over de knie gelegd: 4-0. Voor de ploeg van bondscoach Janneke Schopman was het de tweede 4-0 nederlaag in drie dagen. Vrijdag was Australië al te sterk.

Op het Skoopy Nook Sports Complex in Lancaster had de Verenigde Staten weinig in te brengen tegen Argentinië. De teruggekeerde Carla Rebecchi nam de Zuid-Amerikaanse ploeg bij de hand. Ze scoorde zelf een keer en was betrokken bij de drie andere Argentijnse treffers.

Na een doelpuntloos eerste kwart leek Rebecchi de score te openen, maar de openingstreffer werd afgekeurd na interventie van de videoscheidsrechter. Die constateerde een overtreding in de cirkel. Vier minuten later stond de 0-1 alsnog op het bord. Agustina Albetarrio reageerde attent nadat een strafcorner van Rebecchi tot chaos leidde in de Amerikaanse cirkel.

Hoewel Argentinië veruit de bovenliggende partij was, kreeg de Verenigde Staten kansen op de gelijkmaker. De beste mogelijkheid was voor Mackenzie Allessie. Zij werd echter achterhaald door aanvoerster Silvina D’Elia, die het gevaar neutraliseerde. Op het moment dat de Amerikaanse ploeg zich in de wedstrijd leek te knokken, scoorde Argentinië de 0-2. Rebecchi pushte de strafcorner net onder keepster Kelsey Bing in het doel.

Het bleek de beslissing in de wedstrijd. In het vierde kwart liep Argentinië uit naar 0-4 en opnieuw speelde Rebecchi daarin een belangrijke rol. Ze stond aan de basis van beide doelpunten van Victoria Granatto, die in de 52ste en 53ste minuut scoorde.

Beide ploegen komen op 18 mei opnieuw in actie. De Verenigde Staten, nog steeds op zoek naar de eerste zege in de Pro League, speelt tegen China. Argentinië neemt het op tegen Groot-Brittannië.