Giro: Etappe 3 - Wind en een gevaarlijke sprint

heywoodu

Pascal Ackermann heeft de eerste sprint in de Giro d'Italia dit jaar gewonnen, vandaag is het tijd voor sprint nummer twee. Een rit van Vinci - inderdaad, van Leonardo - naar Orbetello, 220 kilometer lang en ongetwijfeld eindigend met een sprint.

In Rellende_Rotscholier's uitgebreide voorbeschouwing op het FOK!forum lezen we weer elk detail over de rit. Zo passeren we de woonplaatsen van Kristian Sbaragli en Alberto Bettiol, hartstikke leuk. Het gaat vermoedelijk waaien, maar vooral in de rug, niet ideaal voor waaiers...toch houden we hoop.

We lezen verder dat de finish de potentie heeft voor ongezond spektakel: vanaf een dijk - met wind dus wellicht in de rug - knalt het peloton in volle vaart richting twee scherpe bochten, vlak voor de finish. Kan niet goed gaan, maar wie weet.

Ook vandaag gaan de heren even na het middaguur van start, een uurtje later verwelkomen Jeroen en Karsten ons op Eurosport. De finish staat gepland voor vijf uur, maar met forse wind in de rug zou dat wel eens beduidend eerder kunnen worden, opletten dus.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)