Feelgood: Bijzondere hereniging moeder en dochter

Monique Verlind (DJMO)

Het is vandaag Moederdag, en het feelgood verhaal van vandaag gaat dan ook over een bijzondere hereniging tussen moeder en dochter. Op 2-jarige leeftijd kwam Eileen Macken in een weeshuis in Dublin, Ierland, terecht. Toen ze zelf kinderen kreeg, rond haar 19e, besloot ze op zoek te gaan naar haar biologische moeder. 

Die zoektocht zou ruim zestig jaar duren. De inmiddels 82-jarige Eileen deed begin 2018 in het radioprogramma  Liveline  haar verhaal over haar zoektocht. Een genealoog die de uitzending had gehoord besloot Eileen te helpen. Een jaar later was Eileen opnieuw te horen in het programma. De genealoog had uitgevonden wie haar moeder was en het bijzondere aan het hele verhaal was dat de vrouw nog in leven was. Ze woont in Schotland en is onlangs 104 jaar geworden. 

Eileen hoorde dit nieuws al in augustus 2018 van de genealoog, en sindsdien belde ze regelmatig met haar moeder. Afgelopen maand vertrok Eileen samen met haar gezin naar Schotland om haar moeder Elizabeth voor het eerst te ontmoeten. Eileen vertelt in de uitzending: "Ik ben nu zo gelukkig. Ze is zo’n mooie vrouw, heeft een geweldige familie en ze heeft me een ontzettend warm welkom gegeven. Mijn moeder was dolblij en ontroerd, ze liet mijn handen niet los en sloeg haar armen om me heen.”