Eindexamenvraag van vandaag

trein2000

Deze weken zijn de spannendste in de nog prille leventjes van de meeste middelbare scholieren, de eindexamens zijn weer begonnen.

Op FOK! kun jij de komende weken ook jouw kennis testen. Elke dag zullen wij een examenvraag selecteren. Het antwoord verschijnt de volgende dag op de site. 

Vandaag de beurt aan vwo Nederlands vraag 1&2 :

Voor deze opdracht moet je eerst een tekst lezen. Deze kun je hier vinden. 

Tekst 1 kan door middel van onderstaande kopjes in achtereenvolgens vijf delen worden onderverdeeld:
deel 1: Inleiding
deel 2: Toenemende emotionalisering
deel 3: Enkelvoudige emoties
deel 4: Complexe emoties
deel 5: Aanbeveling

Bij welke alinea begint deel 3 ‘Enkelvoudige emoties’? Bij welke alinea begint deel 4 ‘Complexe emoties’?

Het antwoord op de vraag van gisteren is volgens CITO:

Een goed antwoord bevat een uitleg van Schechtmans karakteriseringsvraag met het voorbeeld van de verhouding tussen Clark en Superman: het antwoord op de vraag naar de karakteriserende kenmerken/het zelfnarratief is anders als het verhaal vanuit Superman of vanuit Clark wordt verteld.

Voorbeeld van een goed antwoord:
Volgens Schechtman is de karakteriseringsvraag de vraag naar de set kenmerken die een persoon maken tot wie hij of zij is. In het geval van Superman verandert die identiteit als het verhaal vanuit het karakter van Superman of juist vanuit dat van Clark verteld wordt. Is die identiteit vooral Superman, of vooral Clark?

Weet jij het antwoord op de vraag van vandaag? Laat dan een reactie achter onder dit bericht. Maar neem ook eens een kijkje in ons speciale eindexamenforum.

Eindexamenvraag