Van Gerwen na decider langs White en wint Austrian Darts Open

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft net als in 2013 en 2017 de Austrian Darts Open gewonnen. In de Steiermarkhalle in het Oostenrijkse Premstätten was de Nederlander in een spannende finale met 8-7 te sterk voor Ian White.

Het onderonsje tussen Van Gerwen en White was een herhaling van de eindstrijd van vorige week op de German Darts Open. De regerend wereldkampioen won toen met overtuigende cijfers van de 48-jarige Engelsman (8-3). White wist zich dit keer beter te verweren. De nummer twaalf van de wereld gooide een hoog gemiddelde en kwam dankzij een 138-finish 3-1 voor.

Van Gerwen knokte zich vervolgens knap terug in de wedstrijd door drie legs op rij te pakken. White gaf zich niet gewonnen en bleef tot 5-5 in evenwicht met de nummer één van de wereld. Hij dwong zelfs een beslissende vijftiende leg af, maar daarin trok Van Gerwen aan het langste eind met een dertiendarter.

De weg naar de finale was niet makkelijk voor Van Gerwen. In de kwartfinale rekende hij af met Peter Wright en in de halve finale wachtte hem een ontmoeting met Daryl Gurney. Donderdag werd hij in de Premier League nog met 8-5 verslagen door de Noord-Ier, maar zondag revancheerde Van Gerwen zich. Het werd 7-3.

Van Gerwen heeft nu vier van de vijf gespeelde Euro Tour-toernooien in 2019 op zijn naam geschreven. Volgende week is toernooi nummer zes; de European Darts Grand Prix vanuit het Duitse Sindelfingen. Naast Van Gerwen zijn ook Niels Zonneveld, Jeffeey de Zwaan en Vincent van der Voort van de partij. 

Uitslagen kwartfinales Austrian Darts Open
Michael van Gerwen 6-5 Peter Wright
Daryl Gurney 6-5 Adrian Lewis
James Wade 6-4 Gerwyn Price
Ian White 6-2 Steve Beaton

Halve finales
Michael van Gerwen 7-3 Daryl Gurney
Ian White 7-4 James Wade

Finale
Michael van Gerwen 8-7 Ian White