Weer DTM-podium Frijns, Rast wint vanaf P16

heywoodu

Robin Frijns heeft ook de tweede race van het DTM-seizoen afgesloten met een podiumplek. Op de Hockenheimring kwam de Audi-Limburger als derde over de streep, terwijl de winst voor de vanaf plek zestien vertrokken René Rast was.

Philipp Eng vertrok vanaf poleposition en was geweldig weg, terwijl Frijns vanaf de derde stek gelijk de nodige plekken inleverde. Nico Müller nam plek twee in beslag, voor Timo Glock en Marco Wittmann. Na een ronde of zeven gleed Loïc Duval het grind in, waardoor de safety car naar buiten kwam en daarbij waren het Paul di Resta en Rast die hun pitstop perfect getimed leken te hebben.

Eng en Müller vertrokken voorop bij de herstart, terwijl Frijns zich uitstekend positioneerde en Wittmann's vijfde plek pakte. Bruno Spengler ging voor hem voorbij aan Glock, die op zijn beurt ook Frijns langszij zag komen, met de al gestopte Rast in zijn kielzog. De Duitser passeerde zijn Limburgse Audi-collega snel, Wittmann viel voorin weg na een spin.

Rast knalde met volle vaart door en ging met speels gemak langs Spengler en Müller, terwijl ook Eng er zonder pardon aan moest geloven. Frijns was ondertussen ook goed bezig en bijna halverwege de race ging hij na een succesvolle aanval op Spengler ook voorbij aan Müller, waardoor hij achter Eng op de derde plek reed, tot hij ook de Oostenrijker verschalkte.

Eng en Müller kwamen kort na de helft van de race naar binnen, Frijns reed op plek twee nog even door en in de 23e van 37 ronden kwam leider Rast nog eens binnen, een ronde later gevolgd door Frijns, die op de zevende plek weer de baan betrad. Leider Di Resta kon het niet volhouden op zijn inmiddels vrij oude banden en met dertien ronden te gaan kwam ook de Schot weer binnen, wat Rast wederom de leidende positie bezorgde.

Frijns werkte zich wederom langs Glock en Spengler naar de vierde plek, waarna hij zeven seconden richting Eng en het podium voor de kiezen kreeg. Dat gat werd in rap tempo gedicht door de Audi-coureur, die vervolgens Müller in het vizier kreeg. De Zwitser was echter nét iets te ver weg en twee tienden achter hem pakte Frijns de keurige derde plek, ruim achter winnaar Rast.