Antonelli wint eindelijk weer in Moto3

heywoodu

Niccolo Antonelli heeft op het circuit van Jerez de Spaanse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. Voor de 23-jarige Italiaan, al sinds 2012 actief in de klasse, was het zijn vierde overwinning, maar het was al even geleden: hij won er twee in 2015 en pakte ook de eerste race van 2016, waarna hij alleen eind 2017 nog één podium pakte.

Tatsuki Suzuki knalde vanaf plek twee uit de startblokken en nam overtuigend de leiding, polesitter Lorenzo Dalla Porta viel wat terug en Celestino Vietti nam plek twee over, voor Dennis Foggia en Niccolo Antonelli. Na een paar ronden ging het al fout voor Jaume Masia: de kampioenschapsleider ging stevig onderuit en leek zich opnieuw bezeerd te hebben.

Suzuki werd na een paar ronden teruggehaald en Vietti nam de leiding over, terwijl ook Dalla Porta weer voorin reed. Halverwege de race was het beeld nog altijd hetzelfde: onder meer Dalla Porta, Suzuki en Aron Canet reden vooraan en in de enorme kopgroep werd veel van posities gewisseld, waarbij in de slotfase ook Antonelli en Marcos Ramirez zich in de voorste regionen kwamen melden.

Ramirez kon vier ronden voor het einde doorgestreept worden: hij tikte tegen het achterwiel van leider Antonelli aan, waarna als door een godswonder níemand over de motor van de Spanjaard viel. Met het ingaan van de laatste ronde viel er nog niks te zeggen over wie zou gaan winnen, nog zo'n tien man leken een min of meer serieuze kans op de zege te hebben.

Antonelli wist zijn leidende positie knap vast te houden en sloeg in de laatste bochten een definitief gaatje. Suzuki en Vietti completeerden het podium, voor Canet - de nieuwe WK-leider - en Albert Arenas.