FOK! Wat een weer: de kilte blijft nog even

Stephan (Stephan5)

Hallo beste mensen!  

Ja, het is me nogal wat he? In de Limburgse heuvels ontwaakte men gisteren met een dun laagje sneeuw, en nog hogerop in de Ardennen en de Eiffel ging het zelfs om méér dan 5 cm. Het weer gedraagt zich deze lente dus heel grillig. gisteren vielen er verspreid over het land ook buien, soms met hagel, natte sneeuw en ook onweer is gerapporteerd. Niet overal, want hier in Haarlem scheen de zon vrijwel de hele dag en was er van buien totaal geen sprake. We komen toch wel op een uurtje of 10 aan zon, dus die wisselvalligheid stelt hier niks voor. Het was wel heel fris, dat wel.

Vandaag zien we opnieuw een afwisseling van wolken en zon, en er vallen ook wel een paar buien. Niet meer zoveel en actief als gisteren . Later op de dag wordt het zelfs op de meeste plaatsen droog. Die stevige wind blijft er echter nog wel instaan uit een noord-noordwestelijke richting, dus warmer dan een graad of 10 wordt het zeker niet. 

De komende week blijft het wel wat aan de koele kant. Later in de week stijgt het kwik gelukkig wat. Het is daarbij licht wisselvallig, al kan er op woensdag en donderdag wat méér regen vallen.

Fijne bevrijdingsdag allemaal!  

Bijna tornado (Foto: DJMO)
 In eerste instantie dacht ik dat Monique een reuze-tornado had gespot. Met een beetje fantasie lijkt het sprekend.   Het is echter maar een mooi geisoleerd Nederlands lentebuitje, maar de als je een beetje doorkijkt, heeft het echt iets van een tornado. Mooi vastgelegd door DJMO. 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.