MLB: Giants winnen na geweldige comeback tegen de Reds

H.Vviv

De San Francisco Giants hebben een 12-11 overwinning geboekt tegen de Cincinnati Reds. De zege voor de Giants was geen gewone zege, want na drie innings stonden Giants al 8-0 achter. De ploeg uit San Francisco kwam langzaam terug in de wedstrijd en zouden uiteindelijk na elf innings de wedstrijd winnen na een homerun van Evan Longoria.

De Giants hebben het altijd moeilijk in Cincinnati. Het team van Bruce Bochy had de afgelopen drie jaar geen wedstrijd daar gewonnen en ook vrijdagnacht leek het erop dat de Reds makkelijk gingen winnen tegen de Giants. Na drie innings stond de thuisploeg al met 8-0 voor tegen de Giants. Bij de uitploeg was de startende werper Tyler Beende al van de heuvel afgehaald, nadat hij in iets meer dan twee innings acht runs tegen kreeg.

In de vierde inning begon langzaam aan de comeback van de Giants. De ploeg kwam langzaam terug in de wedstrijd, maar het leek erop dat de Reds toch nog aan het langste eind zou trekken. Pas in de negende inning, met nog maar out te gaan, sloeg een Stephen Vogt een homerun om de stand gelijk te trekken. Er moesten extra innings aan te pas komen en daarin trokken de Giants aan het langste eind door een homerun van derde honkman Longoria. In de tweede helft van de elfde inning maakte 'closer' Will Smith het af voor zijn ploeg. Het was alweer zijn achtste save van het jaar.

 

Giants winnen na geweldige comeback tegen de Reds (Bron: Youtube.com

 

Ook bij Oakland Athletics waren er veel runs te zien en dat was voornamelijk de verdienste van Josh Phegley. De catcher van de A's sloeg maar liefst acht punten binnen en dat goed voor een 14-1 zege van de A's tegen de Pittsburgh Pirates.

 Phegley slaat acht punten binnen voor de A's (Bron: Youtube.com)

 Er werd niet alleen veel runs geslagen, maar de werpers lieten in anderen wedstrijden wel hun klasse zien.Tyler Glasnow liet nogmaals eens zien dat hij in topvorm verkeert. Afgelopen jaar kwam de startend werper over van de Pirates naar de Tampa Bay Rays en daar hebben de Rays voorlopig geen spijt van. Hij heeft dit seizoen al zes overwinningen op zijn naam staan, tegenover nul nederlagen. Tegen de Baltimore Orioles kreeg hij maar drie honkslagen tegen in zeven innings en had opnieuw een belangrijk aandeel in de zege van de Rays.

Ook Chris Sale liet eindelijk nog eens zien dat hij het werpen niet is verleerd. De 'ace' van de Boston Red Sox heeft tot nu een moeilijk seizoen en kreeg in zes wedstrijden al 23 runs tegen, in vergelijking met vorig jaar kreeg hij in 27 wedstrijden maar 39 runs tegen. Tegen zijn oude ploeg de Chicago White Sox was weer eens ouderwets. In zes innings kreeg hij maar drie honkslagen tegen, maar geen enkele run, waarmee hij zijn ploeg hielp aan een 6-1 zege.

Uitslagen MLB vrijdag:
Chicago Cubs - St. Louis Cardinals 4-0
Pittsburgh Pirates - Oakland Athletics 1-14
New York Yankees - Minnesota Twins 6-3
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 0-7
Philadelphia Phillies - Washington Nationals 4-2
Miami Marlins - Atlanta Braves 2-7
Cincinnati Reds - San Francisico Giants 11-12
Cleveland Indians - Seatlle Mariners 2-1
Detroit Tigers - Kansas City Royals 4-3
Texax Rangers - Toronto Blue Jays 0-1
Chicago White Sox - Boston Red Sox 1-6
Milwaukee Brewers - New York Mets 3-1
Colorado Rockies - Arizona Diamondbacks 9-10
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers 3-4