Vier 15-jarige jongens aangehouden na aantreffen inbrekerswerktuigen

qltel

Vier 15-jarige jongens uit Tilburg zijn woensdagmiddag 1 mei rond 17.00 uur opgepakt aan de Nieuwstraat in Rijen. Ze hadden maskers en inbrekerswerktuigen bij zich. De twee scooters waar ze op reden zijn in beslag genomen.

De politie kreeg rond 16.30 uur een melding van iemand die gezien had dat het viertal rondreed in de omgeving van de Nieuwstraat en dat ze maskers bij zich hadden. Dat vond de melder vreemd. Agenten besloten daarop de jongens te controleren. In de scooters bleken inderdaad maskers te zitten, maar ook verschillende schroevendraaiers. Terwijl de agenten bezig waren de jongens te controleren probeerde een van hen ook nog een mes weg te gooien in een prullenbak. Dit werd door een van de agenten gezien.

Aangehouden
Uiteindelijk werd besloten het kwartet aan te houden omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden. De jongen die het mes weggooide wordt ook nog verdacht van het in bezit hebben van een verboden wapen. In verband met het onderzoek werden ook de scooters in beslag genomen. De jongens zijn afgevoerd naar het politiebureau en daar vastgezet voor verder onderzoek.