Tratnik net iets sneller dan Roglic in proloog Ronde van Romandië

H.Vviv

Jan Tratnik heeft de proloog van de Ronde van Romandië gewonnen. De Sloveen van Bahrain-Merida won met een verschil van drie tienden op zijn landgenoot Primoz Roglic. Tom Bohli moest genoegen nemen met een derde plaats op zeven tienden van de winnaar. Tratnik is ook de eerste leider in Romandië.

De Ronde van Romandië werd gestart met een proloog van 3,8 kilometer in Neuchâtel. Het parcours in Neuchâtel kon niet iedereen waarderen, vanwege de scherpe bochten en de kasseien die waren opgenomen in het parcours. Ondanks de kritiek werd er gewoon gestart op het parcours en werelduurrecordhouder was het eerste slachtoffer. De Belg en Europees kampioen tijdrijden kwam ten val en kon een goede klassering vergeten.

Rui Costa zette de eerste scherpe tijd neer. Over de 3,8 kilometer reed de Portugees een tijd van vijf minuten en twaalf seconden. Costa kon niet lang van zijn toptijd genieten, want de Duitser Tony Martin was twee seconden sneller.

Toch ging de winst niet na de Duitse tijdritspecialist, maar werd het een strijd tussen de Sloveense hardrijders. Eerst klokte Roglic de snelste tijd, nadat hij net iets sneller dan Bohli, die tot dan toe de snelste tijd had staan. Toch wist Tratnik de snelste tijd af te snoepen van zijn landgenoot. De renner van Bahrain-Merida was drie tienden sneller dan zijn landgenoot en werd daarmee ook de eerste leider in de Ronde van Romandië.

Steven Kruijswijk werd de beste Nederlander. De renner van Jumbo-Visma moest acht seconden toegeven op de winnaar en werd daarmee 21ste.