Deliveroo-bezorgers krijgen bezorgtassen met poster vermist persoon

qltel

Bezorgers van Deliveroo gaan een maand lang in Amsterdam, Breda, Nijmegen en Den Haag maaltijden bezorgen met posters van een vermist persoon op hun bezorgtas. Dit doen de bezorgservice in samenwerking met de politie. De politie hoopt op deze manier nieuwe tips binnen te krijgen over vijf langdurige vermissingen.

Aan beide kanten van de bezorgtassen zullen de foto's te zien zijn.

De politie hoopt zo verder te komen in zoektochten naar Sidney Lute (uit Assendelft, in 2016 kocht hij een treinkaartje naar Colmar in Frankrijk), Dirk van den Belt (uit Kampen, 2018 voor het laatst gezien op het station in Alkmaar), James Grealis (uit Ierland, vermist geraakt in 2008 in het Brabatse Teteringen), Bas Rossen (vermist sinds 2017, laatst gezien in Breda), en Jeroen de Wit (uit het Zuid-Hollandse Leimuiden).

Ook in België en Groot-Brittannië
Een soortgelijke campagne gebeurde eerder in België en Groot-Brittannië. In Groot-Brittannië werden drie vermiste personen weer teruggevonden. In Nederland gaan zo'n honderd bezorgers met aangepaste tassen rondrijden.

Volgens Neeltje Wagenaar, van het Landelijk Bureau Vermiste Personen, is aandacht voor de vermissingen belangrijk. 'Het ergste voor achterblijvers is het niet weten waar hun dierbare is. Zeker als vermissingen lang duren, zitten achterblijvers in constante onwetendheid en onzekerheid.'