Oliver North gestopt als bestuursvoorzitter NRA

Anakha

Oliver North, de 75-jarige Vietnamveteraan die vooral bekend is geworden door de Iran-Contra-affaire, is bijna één jaar na zijn aantreden gestopt als bestuursvoorzitter van de National Rifle Association.

Zijn vertrek kwam na een brief van WayneLaPierre, de algemeen directeur van de NRA, die vrijdag gepubliceerd werd in The Wall Street Journal. In deze brief aan het bestuur van de NRA liet de directeur weten dat North hem dreigde 'schadelijke informatie' te publiceren als hij niet vertrok.

North heeft vervolgens zelf in een brief aan de jaarvergadering van de organisatie in Indianapolis zijn eigen vertrek aangekondigd. Hij zegt in deze brief, die tijdens de vergadering werd voorgelezen, dat zijn vertrek wordt veroorzaakt door zijn beschuldigingen van hoge figuren binnen de wapenlobby van financiële misdragingen.

Hij zegt verder in de brief dat daarom zijn hoop dat hij voor een nieuwe termijn zou worden herkozen was vervlogen. Hij schrijft: "Ik heb te horen gekregen dat dat niet zou gaan gebeuren."