Borussia Dortmund verliest derby tegen Schalke 04

TargaFlorio

In de strijd voor landstitel heeft Borussia Dortmund zaterdag slechte zaken gedaan. De nummer twee in de Bundesliga verloor in eigen stadion de derby tegen Schalke 04 met 2-4.

In de achttiende minuut gaf Jadon Sancho een knappe voorzet op Mario Götze, waarna de aanvallende middenvelder met het hoofd scoorde. Vier minuten later kwam Schalke weer op gelijke hoogte na een strafschop vanwege hands. Die Königsblauen kwamen even later zelfs op voorsprong. Een hoekschop van Caligiuri werd door Salif Sané in het doel gekopt.

Na rust kreeg Dortmund twee rode kaarten. Eerst was er rood voor Marco Reus na een onbehouwen sliding op Suat Serdar. Deze overtreding resulteerde ook indirect in de 1-3 want de gegeven vrije trap werd door Caligiuri in de kruising geschoten. Even later viel de tweede rode kaart: Vanwege eenzelfde overtreding als Reus moest Marius Wolf het veld verlaten. Negen minuten voor tijd maakte Axel Witsel de 2-3 en leek het nog spannend te gaan worden, echter twee minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid dankzij een doelpunt van Schalke-aanvaller Bastian Oczipka.

Bayern Munchen komt zondag in actie tegen 1.FC Nürnberg en vergroot bij winst de voorsprong op Dortmund tot vier punten.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Borussia Dortmund - Schalke 04 2-4
Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0-0
Fortuna Düsseldorf - Werder Bremen 4-1
Hannover 96 - FSV Mainz 05 1-0
RB Leipzig - SC Freiburg 2-1
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1-0