'Nederlands' Chelsea naar finale Youth League

heywoodu

Chelsea heeft zich geplaatst voor de finale van de Youth League. Dat deed de ploeg met drie Nederlanders in de basis: Daishawn Redan, Juan Familio-Castillo en Ian Maatsen.

Chelsea speelde vorig jaar in de finale tegen FC Barcelona en verloor met 0-3, dit keer nam men wraak in het Zwitserse Nyon. De Amerikaan Konrad De La Fuente trok een fraaie actie uit de kast en stelde Anssumane Fati in staat de 1-0 voor Bareclona te scoren, nadat Redan een forse kans had gemist.

In de tweede helft bediende Redan teamgenoot Luke McCormick, die de 1-1 maakte. Vrij kort daarna tekende Fati echter weer voor de Catalaanse voorsprong, maar Youth League-topscorer Charlie Brown, die Redan een kwartier voor tijd verving, was in de 85e minuut trefzeker: 2-2.

Er moesten penalties genomen worden om de winnaar te bepalen en dat ging Chelsea het best af. Maatsen scoorde en de beslissende strafschop werd gemist door Juan Miranda. Maandag speelt Chelsea in de finale tegen FC Porto, dat met 0-3 won van het Hoffenheim 1899 van Melayro Bogarde.