Ajax begint met De Jong aan return tegen Juventus

Redactie

Ajax begint dinsdagavond in de return tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League met Frenkie de Jong in de basis, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. De middenvelder sukkelde de laatste dagen met hamstringklachten, maar is toch fit genoeg om te starten. De geschorste Nicolás Tagliafico wordt achterin vervangen door Noussair Mazraoui, die juist terugkeert van een schorsing. Bij Juventus is Emre Can is niet op tijd fit voor de return tegen Ajax.

De Jong viel afgelopen zaterdag in het competitieduel van Ajax met Excelsior (6-2 overwinning) na 28 minuten voetballen geblesseerd uit, waarna de middenvelder naar de hamstring greep. Trainer Erik ten Hag kon maandag op de persconferentie nog niet bevestigen dat De Jong zou starten, maar de Oranje-international is dus toch fit genoeg verklaard. Hij zal, net als in de heenwedstrijd, het middenveld vormen met Lasse Schöne en Donny van de Beek.

Ajax heeft dinsdagavond in Turijn een overwinning of een doelpuntrijke remise nodig om door te stoten, nadat de heenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Juventus nam in de Johan Cruijff ArenA de leiding door een doelpunt aan het einde van de eerste helft van Cristiano Ronaldo, maar via David Neres kwam Ajax kort na de onderbreking toch nog langszij.

Can miste vorige week al de heenwedstrijd in Amsterdam, die in 1-1 eindigde. Het leek erop dat hij de ontknoping in Turijn wel zou halen, maar Sport Mediaset meldt nu dat Can toch niet inzetbaar is. Trainer Massimiliano Allegri kiest waarschijnlijk voor Rodrigo Betancur als zijn vervanger.

Op de persconferentie van maandag zei Can nog dat hij helemaal fit is. "Ik ben klaar voor mijn rentree, ik voel me fit. Ik weet niet of ik net als tegen Atlético Madrid als verdediger ga spelen", aldus de Duitser.

Juventus kan dinsdagavond tegen Ajax in elk geval niet beschikken over Giorgio Chiellini, Mario Mandzukic en Douglas Costa. Het lijkt erop dat Moise Kean in de spits de plek van Mandzukic inneemt. De 19-jarige Italiaan was in zijn laatste vier duels voor de Oude Dame telkens trefzeker.