FOK! op het No Worries BBQ Festival

trein2000

Afgelopen zondag presenteerde topbarbecueër Jord Althuizen zijn nieuwe boek genaamd 'No Worries BBQ'. De presentatie ging gepaard met een Culinair festival. Op dat festival was FOK!s eigen culinaire goeroe Lucky_Strike aanwezig. 

Het boek heet 'No Worries BBQ' omdat het gebaseerd is op de relaxte Australische manier van barbecueën. De inspiratie deed Althuizen op tijdens een reis door Australië.  Het boek staat bomvol met recepten voor snacks, broodjes, visgerechten, burgers, taco's, zoete gerechten en nog veel meer. Een aantal van deze recepten heeft Lucky_Strike tijdens het No Worries Festival mogen proeven en naar verluid kwijlt ze nog steeds na.

Op het festival gaven een groot aantal barbecuespecialisten acte de présence. De aanwezige gasten werden door hen bedolven onder het voedsel. 

Maar er werd niet alleen gegrild, zo was er ook een slager die verschillende demonstraties gaf. De aanwezige gasten konden zien hoe een beest werd uitgebeend en even later zelf het vlees proeven. 

Tussen al dat lekkers door moest er natuurlijk ook nog een boek gepresenteerd worden. Althuizen vertelde uitgebreid over de reis die de inspiratie vormde voor het boek. Daarna werd het eerste exemplaar overhandigd aan de Amerikaanse barbecuehelden Mike en Christina. No Worries, boekpresentatie  (Foto: Lucky_Strike)
No Worries BBQ, boekpresentatie (Foto: Lucky_Strike)

Nieuwsgierig geworden en op zoek naar veel meer foto's en een uitgebreid verslag? Kijk dan op het forum.

No Worries (Foto: Lucky_Strike)No Worries BBQ