Politie zoekt automobilist die ontsnapte aan ongeluk

Monique Verlind (DJMO)

Zaterdagmiddag 13 april, vond op de Varsseveldsestraatweg in Aalten een verkeersongeval plaats. Hierbij waren enkele personenauto’s betrokken en raakte een 50-jarige man uit Winterswijk licht gewond. Rond 15.00 uur reden drie personenauto’s op de Varsseveldsestraatweg, ter hoogte van de Beunkdijk. Zij kwamen uit de richting van Varsseveld.

De eerste personenauto, die werd bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Aalten, wilde linksaf slaan de Beunkdijk in en remde daarom af. De bestuurder van de auto die achter haar reed remde eveneens, reed rechts langs de auto en vervolgde zijn weg.

De bestuurder van de derde auto, een 40-jarige man uit Varsseveld, zag dit alles mogelijk te laat en probeerde een aanrijding te voorkomen. Hij week daarom uit naar links. Hierbij kwam hij op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegemoetkomende auto die werd bestuurd door een 50-jarige man uit Winterswijk. Deze bestuurder raakte licht gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft alle betrokkenen en getuigen gehoord, maar wil ook graag in contact komen met de bestuurder van de tweede auto en vraagt hem of haar contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.