NHL: Blue Jackets stunten opnieuw, goalfestijn bij Sharks en Golden Knights

heywoodu

In de play-offs van de NHL hebben de ijshockeyers van de Columbus Blue Jackets opnieuw gestunt. In de eerste ronde opende de ploeg al met een 3-4 zege bij de Tampa Bay Lightning, ook de tweede wedstrijd tegen dé ploeg van het reguliere seizoen werd gewonnen.

In de eerste periode zorgden Cam Atkinson en Zach Werenski al voor de 0-2 voorsprong, Matt Duchene tekende voor 0-3. Dankzij Mikhail Sergachev deed Tampa Bay nog iets terug, maar goals van Riley Nash en Artemi Panarin gooiden roet in het eten van de thuisfans: 1-5.

In San Jose was het spektakel troef in het duel tussen de Sharks en de Vegas Golden Knights. De bezoekers stonden na ruim zes minuten al op 0-3, maar in welgeteld twee minuten en negen seconden tijd brachten Logan Couture, Tomas Hertl en Joe Thornton de Sharks op gelijke hoogte. Het mocht niet baten, want Mark Stone en William Karlsson scoorden namens Vegas alsnog en dus staat het 1-1 in het onderlinge duel.

De St Louis Blues zagen een 0-1 voorsprong bij de Winnipeg Jets omgebogen worden naar 2-1, maar Patrick Maroon en Oskar Sundqvist - die ook de openingsgoal scoorde - waren in een minuut of drie goed voor twee goals: 2-3. Mark Scheifele bracht de Jets nog wel langszij, maar Ryan O'Reilly schoot de 3-4 binnen en goalie Jordan Binnington trok de winst over de streep, waardoor ook de Blues op 2-0 staan.

De New York Islanders staan eveneens op 2-0 in hun serie, nadat de Pittsburgh Penguins opnieuw geklopt werden. De bezoekers kwamen nog wel op 0-1, maar Anthony Beauvillier, Jordan Eberle en Josh Bailey brachten New York alsnog de winst.

De laatste keer dat de Islanders na twee wedstrijden op 2-0 stonden in een play-offserie is al even geleden: in 1983 kwam de ploeg tegen de Edmonton Oilers op 2-0 in de Stanley Cup-finale, die ze met 4-0 wonnen.

NHL play-offs zaterdag (Nederlandse tijden, best-of-7)
21.00 Washington Capitals - Carolina Hurricanes, East 1st Round - Wedstrijd 2 (1-0 Washington)
00.00 Nashville Predators - Dallas Stars, West 1st Round - Wedstrijd 2 (1-0 Dallas)
02.00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs, East 1st Round - Wedstrijd 2 (1-0 Toronto)
04.30 Calgary Flames - Colorado Avalanche, West 1st Round - Wedstrijd 2 (1-0 Calgary)

Sharks - Golden Knights (Bron: YouTube)