Müller na fotofinish winnaar Volta Limburg Classic

H.Vviv

De Volta Limburg Classic is gewonnen door Patrick Müller. De 22-jarige Zwitser van Vital Concept werd na lang juryberaad uitgeroepen tot winnaar. Hij was in een sprint nipt sneller dan Justin Jules. Ben Hermans maakte het podium vol.

Geen enkel WorldTour-team stond aan de start van de Volta Limburg Classic door de volle kalender. De renners die wel aan de start stonden moesten 45 hellingen over in Limburg over een afstand van 192 kilometer, waar de start en de finish in Eijsden ligt.

Met nog twintig kilometer van de streep reden Ben Hermans, Patrick Müller en Justin Jules weg uit het uitgedunde peloton. Het trio werkte goed samen en reden een mooie voorsprong bij elkaar. In de achtergrond waren Rasmus Guldhammer en Quentin Pacher de eerste achtervolgers, maar vooral Guldhammer moest het werk doen, doordat Pacher met Müller al een ploeggenoot in de kopgroep had zitten. Ze zouden dan ook nooit vooraan geraken. Ook het uitgedunde peloton kwam niet in aanmerking voor de zege in Limburg.

De winnaar zat bij het drietal. Hermans begon de laatste twee kilometer aan kop en zowel Jules als Müller nam niet meer over bij de Belg. Jules begon zijn sprint vroeg en nam ook meteen een mooie voorsprong op Müller, maar in de laatste meters kwam Müller sterk opzetten en moest er een fotofinish aan te pas komen. Na lang beraad wees de wedstrijdjury uiteindelijk Müller aan als winnaar. Voor Müller is het zijn eerste profzege uit zijn prille carrière.