FOK! Wat een weer: bewolking met af en toe regen

qltel

Vanochtend is het in de noordoostelijke helft overwegend bewolkt, verder naar het zuidwesten is de bewolking dunner en schijnt de zon ook van tijd tot tijd door de bewolking heen. Tegen het einde van de ochtend en in de loop van de middag gaat er in het noordoosten en oosten van tijd tot tijd regen vallen. De middagtemperatuur varieert van 9°C in het noordoosten tot lokaal 12°C in het zuidwesten. De wind is overwegend zuid en zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

In de nacht van donderdag op vrijdag blijft het in het noordoosten overwegend bewolkt en kan er af en toe regen vallen. In de rest van het land zijn er brede opklaringen en met name in het midden en oosten kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur loop uiteen van 5°C onder de bewolking in het noordoosten tot rond het vriespunt in de opklaringsgebieden. De wind is zwak en veranderlijk.

Vrijdag overdag blijft de bewolking in het noordoosten overheersen en kan er aanvankelijk nog af en toe regen vallen. In de rest van het land begint de dag, na het oplossen van eventuele mist, zonnig. Later ontstaan er enkele stapelwolken, maar blijft het daar droog. De maximumtemperatuur loop uiteen ban 10°C in het noordoosten tot 14°C in het zuidwesten. De wind wordt zwak tot matig uit richtingen tussen noord en oost. (Bron: KNMI)

Het was zonnig in Amsterdam (Foto: Interpretatie)
Het was zonnig in Amsterdam (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.