Tiental United weer onderuit bij Wolves, Fulham gedegradeerd

Redactie

Manchester United is net als vorige maand tegen een nederlaag aangelopen bij Wolverhampton Wanderers. De bezoekers speelden het duel met tien man uit en verloren met 2-1.

United werd vlak voor de recente interlandperiode door The Wolves uitgeschakeld in de kwartfinales van de FA Cup (2-1). Een week eerder werd er in competitieverband van Arsenal verloren. De mannen van Ole Gunnar Solskjaer pakten afgelopen weekend belangrijke punten tegen Watford (2-1), maar dinsdagavond ging het dus opnieuw mis.

Cruciaal moment in de wedstrijd was de tweede gele kaart die Ashley Young na bijna een uur kreeg. De Engelsman haalde Diogo Jota onderuit en slechts enkele minuten eerder had hij voor een overtreding op diezelfde Jota zijn eerste kaart gekregen. Solskjaer greep in door vervolgens Phil Jones in te brengen, maar toch trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe.

Op het moment van de rode kaart was de score nog in evenwicht. United nam binnen het kwartier de leiding via Scott McTominay, die van buiten de zestien fraai raak schoot met zijn rechtervoet. Ruim tien minuten later kwam Wolverhampton echter langszij. Door balverlies van Fred kwam Raúl Jiménez in balbezit en hij bracht Jota in stelling, die aan buitenspel ontsnapte en David De Gea verschalkte.

In de tweede helft werd het duel uiteindelijk beslist door een eigen doelpunt. Jiménez kopte de bal uit een voorzet van João Moutinho richting het doel en Chris Smalling raakte de bal als laatste aan: 2-1. Manchester United, de nummer vijf van de Premier League, heeft nog steeds evenveel punten als Tottenham Hotspur en twee minder dan Arsenal. Beide Noord-Londense clubs hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Watford - Fulham 4-1
Het doek is gevallen voor Fulham. De Londense club is dinsdagavond door een nederlaag bij Watford officieel uit de Premier League gedegradeerd. Op Vicarage Road nam de thuisploeg halverwege de eerste helft de leiding door een treffer van Abdoulaye Doucouré. Tien minuten later zorgde Ryan Babel voor de gelijkmaker, waardoor Fulham in de tweede helft nog mocht hopen op een goed resultaat. Na rust ging het voor de promovendus echter helemaal mis.

In het tweede kwartier na de pauze wist Watford namelijk drie keer te scoren. Will Hughes bracht de gastheer weer op voorsprong, Troy Deeney vergrootte de marge en Francisco Femenía bepaalde de eindstand op 4-1. Met nog vijf wedstrijden te gaan is Fulham daardoor niet meer te redden. The Cottagers verzamelden in 33 speelronden slechts zeventien punten.

Afgelopen weekend viel ook al het doek voor hekkensluiter Huddersfield Town, dat pas veertien punten pakte. Cardiff City staat momenteel achttiende met 28 punten uit 31 wedstrijden. The Bluebirds moeten vijf punten goedmaken op Burnley, dat zaterdag de tegenstander is en een wedstrijd meer heeft gespeeld. Woensdag gaat Cardiff eerst op bezoek bij Manchester City.