Uitslag Heracles Almelo - Willem II

Redactie

Willem II heeft op spectaculaire wijze een overwinning geboekt op Heracles Almelo. Alexander Isak was bij de Tilburgers weer de gevierde man. Isak werd afgelopen weekend tegen Fortuna Sittard (3-2 winst) de eerste speler uit de Eredivisie-historie die drie penalty's in één wedstrijd benutte. In Almelo liet de aanvaller zich opnieuw zien. Resultaat: twee goals en twee assists, waardoor de Tricolores nu steviger achtste staan. Heracles heeft nog maar twee punten meer.

Na ruim een kwartier was Isak betrokken bij de eerste grote kans in het Polman Stadion, want hij zag bij de tweede paal Vangelis Pavlidis in scoringspositie staan. De Griek raakte de lat. In de blessuretijd van de eerste helft werd het wel 0-1. Pol Llonch, die na een halfuur de geblesseerde Renato Tapia moest vervange, bracht Isak in stelling en hij maakte oog in oog met Janis Blaswich geen fout.

Elf minuten na de pauze was het opnieuw raak voor de huurling van Borussia Dortmund. Met een laag schot knalde Isak in de verre hoek raak. Enkele minuten later maakte Pavlidis er op aangeven van Isak zelfs 0-3 van, waardoor de overwinning voor de Tilburgers zeker leek. Toch kwam Heracles nog gevaarlijk terug.

Eerst was het Brandley Kuwas die in de korte hoek wist te scoren en Joey Konings maakte tien minuten voor tijd 2-3. Ook toen Marios Vrousai de vierde treffer van Willem II maakte, was de zege nog niet binnen. Adrián Dalmau zorgde namelijk voor het slotakkoord (3-4) en verder kwam Heracles niet meer.

Heracles Almelo

3 - 4

Willem II

 72' Kuwas
 81' Konings
 90' Dalmau
   45+3' Isak
 56' Isak
 63' Pavlidis
 87' Vrousai
 
 Gele kaart: Merkel, Dalmau, (Heracles Almelo), Wellenreuther, Palacios, (Willem II)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 10.442
Arbiter: v.d. Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
laswich
Breukers
Rossmann
v.d.Buijs
Czyborra
Osman
Duarte (Dos Santos/59)
Merkel
Kuwas
Dalmau
Drost (Konings/59)
  Wellenreuther
Dankerlui
Lewis
Meissner
Palacios
Tapia (Llonch/ 31)
Crowley
Anita
Vrousai
Isak
Pavlidis (Saddiki/71)