UItslag Vitesse - AZ

Redactie

Vitesse heeft dinsdagavond voor eigen publiek een punt gepakt tegen AZ. De Arnhemmers vochten zich na rust knap terug in de wedstrijd. AZ won afgelopen weekend met 1-0 van FC Groningen, terwijl concurrent Feyenoord onderuit ging bij FC Utrecht. Tegen de Groningers zorgde Ron Vlaar voor het enige doelpunt van de wedstrijd en opvallend genoeg opende hij ook in de Gelredome de score. Al in de zevende minuut knikte Vlaar bij de tweede paal raak uit een hoekschop.

De bezoekers kregen vervolgens wat mogelijkheden om uit te lopen, maar vlak voor rust kwam Vitesse bijna langszij. Maikel van der Werff kopte de bal uit een vrije trap van Martin Ødegaard namelijk op de bovenkant van de lat. Kort daarna was het aan de andere kant wel raak toen Teun Koopmeiners mocht aanleggen voor een vrije bal. De middenvelder schoot fraai via binnenkant paal raak.

Meteen na rust wist AZ er echter weer een spannend duel van te maken en opnieuw werd er gescoord uit een spelhervatting. Bij een corner ontstond een scrimmage voor het Alkmaarse doel en Matúš Bero kon uiteindelijk afronden: 1-2. Vitesse zette AZ onder druk en kwam via Ødegaard bijna op gelijke hoogte. Met twee schoten miste de Noor het doel maar net.

Na 69 minuten leek Vitesse van elf meten op gelijke hoogte te kunnen komen; arbiter Allard Lindhout wees naar de stip bij een overtreding van Fredrik Midtsjø op Bero. De VAR constateerde echter dat de overtreding buiten het strafschopgebied werd gemaakt, waardoor het slechts een vrije trap werd.

Dat was de inleiding voor een hectische slotfase, waarin AZ via Guus Til (kopbal op de kruising) heel dicht bij de beslissing was. Twee minuten later viel toch de gelijkmaker. Thomas Buitink, afgelopen weekend al goed voor drie goals tegen ADO Den Haag, scoorde uit een afgemeten voorzet van Van der Werff: 2-2.

Maikel van der Werff in duel met Bjorn Johnsen. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Maikel van der Werff in duel met Bjorn Johnsen. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Vitesse

2 - 2

AZ

 47' Bero
 77' Buitink
   7' Vlaar
 44' Koopmeiners
 
 Gele kaart: Büttner, Dauda, (Vitesse), Midtsjö,Vlaar, Ouwejan, Koopmeiners, (AZ)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 14.162
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Karavajev
v.d.Werff
Clarke-Salter
Clark
ödegaard
Serero
Bero
Foor (Dauda/46)
Büttner
Buitink (Matavz/84)
  Bizot
Svensson
Vlaar
Koopmeiners
Ouwejan
Midtsjö
Til
Seuntjens (v.Rhijn/ 74)
Gudmundsson (Wijndal/80)
Johnsen (Hatzidiakos/58)
Idrissi