Real Madrid presenteert spectaculair renovatieplan Bernabéu

Redactie

Real Madrid begint na afloop van dit seizoen met een groots renovatieplan om Estadio Santiago Bernabéu te vernieuwen. Clubpresident Florentino Perez presenteerde het plan dinsdagmiddag.

Real Madrid speelt al sinds 1947 in Santiago Bernabéu, dat is vernoemd naar de man die vanaf 1943 tot zijn dood in juni 1978 voorzitter was. Het stadion werd voor het laatst grondig gerenoveerd voor het WK in 1982, al werden er in recentere jaren ook nog een aantal aanpassingen gedaan.

Renovatie Estadio Santiago Bernabéu (Bron: Youtube)

Als de renovatie is afgerond, heeft Bernabéu een schuifdak en een totaal vernieuwde buitenkant. Op de stalen wanden aan die buitenkant kunnen videobeelden worden afgespeeld. Door het nieuwe dak wordt het stadion enkele meters hoger dan nu, maar de capaciteit (iets meer dan 81.000 stoeltjes) blijft hetzelfde.

"Met een locatie in het hart van Madrid wordt dit stadion het beste stadion ter wereld", stelde Perez bij de presentatie. "Het stadion wordt moderner, comfortabeler, veiliger en nog meer toegelegd op entertainment en ontspanning. Het zit boordevol met geavanceerde techniek." Hoelang de bouwplannen duren, is niet bekend.