Hülkenberg baalt van dubbele DNF voor Renault

Sjors (Sj0rSz)

Renault beleefde afgelopen weekend een dramatische race tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zowel Nico Hülkenberg als Daniel Ricciardo reden - vlak voor hun bolide de geest gaf - in de punten, maar in amper een ronde tijd stonden beide auto's stil en werd zelfs de safety car de baan op gereden.

Hülkenberg begon de race vanaf P17, maar wist zich op indrukwekkende wijze op te werken naar de zesde positie. Daar bleef het ook bij, want twee ronden voor het vallen van de vlag hield zijn motor ermee op. Enkele seconden later zag Ricciardo zijn punten eveneens in rook opgaan, omdat zijn MGU-K hem in de steek liet.

"In gedachten had ik de punten al binnen", liet Hülkenberg na de finish weten. "Dit laat echter maar weer zien dat je de vlag moet zien. Tot dat moment had ik alles onder controle. Ik had een gat naar Norris en alles ging goed. Het gebeurde ook zonder waarschuwing of probleem. Van het ene op het andere moment gebeurde het. Dit is een pittige, lastig te slikken. Een wreed moment dat bij de autosport hoort. Aan de positieve kant: we hadden een redelijke snelheid. De problemen van zaterdag en zondag weerhielden ons van geweldige resultaten."

Hülkenberg noemde met name de eerste ronden van de race een waar gekkenhuis. "Overal wagens, contact, vonken, onderdelen vlogen rond. Ik werd nog behoorlijk hard geraakt op mijn helm door een onderdeel. Alles zat in die race. Het was spectaculair om deel van uit te maken. Ik heb veel ingehaald, dat was leuk. Het was een mooie beloning geweest om deze punten te pakken, maar we moeten een andere keer gewoon terugslaan."