Moto3-race Argentinië levert gevecht tot in laatste bocht op, 1e zege Masia

heywoodu

Jaume Masia heeft de eerste Grand Prix-overwinning in zijn motorsportcarrière te pakken. De 18-jarige Spanjaard was op het Argentijnse circuit van Termas de Rio Hondo de beste in een race waarin tot de allerlaatste bocht geknokt werd.

Polesitter Masia kwam wat lastig weg, maar zag alleen Aron Canet langskomen en schoof aan op plek twee, voor Niccolo Antonelli, Andrea Migno, Lorenzo Dalla Porta en Ayumu Sasaki. Zoals gewoonlijk veranderde men in de eerste ronden weer volop van positie en na zes ronden nam niemand minder dan thuisrijder Gabriel Rodrigo de leiding over, tot grote vreugde van het Argentijnse publiek.

Even over de helft van de race ging het in het midden van de kopgroep fout: John McPhee en Alonso Lopez schoven tegen de grond, Kaito Toba ontsnapte, maar verloor de aansluiting wel. Voorin pakte Tony Arbolino de leiding even in handen, wat Dennis Foggia niet veel later ook deed, net als Darryn Binder zo nu en dan: een typische Moto3-race dus. Met twee ronden te gaan leken zeven man een klein gaatje te slaan, maar de rest sloot net zo snel weer aan.

Dalla Porta dook als eerste de slotronde in, maar al snel beukte Binder hem aan de kant. Rodrigo zette het hele publiek op de banken door de leiding over te nemen, waar Masia zich mee kwam bemoeien. Hij pakte de eerste plek over, Rodrigo ging in de laatste bocht de fout in en Masia boekte zijn eerste overwinning, voor Binder, Arbolino, Antonelli, Sasaki, Rodrigo en Dalla Porta.