Valverde stopt in 2021 met wielrennen

TargaFlorio

Alejandro Valverde stopt op het einde van 2021 met wielrennen. Dat vertelde de 38-jarige Spanjaard aan de krant El Periodico.

“In principe ga ik in 2021 met pensioen. Op een moment moet het zo zijn”, vertelt de regerend wereldkampioen. “Ik zal na de Olympische Spelen in Tokio nog een seizoen rijden. Ik denk dat dat een goed moment is. Als ik thuis ben, moet ik van het gezin genieten. Dan zal ik kijken wat ik ga
doen.”

De succesvolle Valverde won tot dusver 123 wedstrijden waaronder 4x Luik-Bastenaken-Luik, 5x Waalse Pijl, elf etappes in de Ronde van Spanje en drie etappes in de Ronde van Frankrijk. Afgelopen september werd hij in het Oostenrijkse Innsbruck wereldkampioen.

Geheel onbesproken is Valverde niet. In 2010 werd hij voor twee jaar geschorst vanwege de betrokkenheid in de dopingzaak rondom dokter Eufemiano Fuentes. Ondanks een DNA-match heeft de Spanjaard zelf altijd volgehouden onschuldig te zijn.

In 2021 is Valverde negentien jaar actief geweest in het professionele wielrennen. Mogelijk dat hij na zijn carrière aan de slag gaat bij zijn huidige ploeg Movistar.