NHL: Oilers walsen over Kings, Ducks kloppen Canucks

heywoodu

De ijshockeyers van de Edmonton Oilers hebben in de NHL een indrukwekkende thuiszege geboekt. De Los Angeles Kings kwamen weliswaar vier keer tot scoren, de Oilers werkten de puck twee keer zo vaak in het net.

Het werd vooral de grote show van Leon Draisaitl en Ryan Nugent-Hopkins in Edmonton. Alex Iafallo zorgde na ruim twee minuten nog voor de 0-1 namens de Kings, maar dat had hij wellicht beter niet kunnen doen: Draisaitl scoorde, Zack Kassian deed dat ook en nog voor de eerste periode was afgelopen had Nugent-Hopkins zijn hattrick compleet.

Drew Doughty deed nog wel wat terug in de tweede periode, maar Connod McDavid en Draisaitl lieten weten dat er echt niks te halen viel, ondanks goals van Dustin Brown en Carl Grundstrom: 7-4. Anderhalve minuut voor tijd completeerde Draisaitl zijn hattrick: de Duitser werkte de 8-4 eindstand op de borden.

Ook in Vancouver kon een hattrick gevierd worden, maar niet door de Canucks. De bezoekende Anaheim Ducks, met Daniël Sprong op het ijs, draaiden een 1-2 achterstand na één periode in de tweede periode om dankzij twee goals van Sam Steel, die ook de openingsgoal al had gescoord. Beide teams voegden er in de derde periode nog twee goals aan toe, maar in de resterende vijf minuten konden de Canucks de nederlaag niet meer voorkomen: 4-5.

Uitslagen NHL dinsdag
Columbus Blue Jackets - New York Islanders 4-0
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 4-1
Montreal Canadiens - Florida Panthers 6-1
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 4-0
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 8-4
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 1-0
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 4-5

Oilers - Kings (Bron: YouTube)