Wales start EK-kwalificatie met nipte winst; Rusland verslaat Kazachstan

Boris (borisz)

Wales is de kwalificatiecampagne voor het EK van 2020 begonnen met een overwinning. In Cardiff werd het 1-0 tegen Slowakije. Dan James maakte de enige treffer. Rusland heeft hun tweede wedstrijd wel gewonnen, nadat drie dagen geleden van België was verloren. 

James maakte zijn debuut in de nationale ploeg. De 21-jarige vleugelspeler van Swansea City had slechts vijf minuten nodig om dat op te luisteren met een doelpunt. Een aanval van Wales werd onderbroken door Peter Pekarik toen James zijn kans zag. Op volle snelheid heroverde hij de bal van de onoplettende Slowaakse verdediger en haalde doeltreffend uit.

Slowakije had donderdag in hun eerste kwalificatieduel Hongarije met 2-1 verslagen. De Hongaren spelen zondagavond nog tegen Kroatië. De WK-finalist won zijn eerste wedstrijd van Azerbeidzjan (2-1). 

Rusland wist hun tweede doel in de kwalificatie wel te winnen. Denis Cheryshev zorgde in de negentiende minuut al voor de 0-1 en maakte uit een voorzet van Artem Dzyuba vlak voor rust de 0-2. In de 52ste minuut gaf hij na een rush een perfecte voorzet waaruit Dzyuba de 0-3 maakte.

De ellendige middag voor Kazachstan kreeg een passend einde. Bij een vrije trap werkte Abzal Beysebekov de bal klungelig in eigen doel. Rusland heeft nu net als groepsgenoten België, Cyprus en Kazachstan drie punten. België speelt om 20.45 uur de uitwedstrijd tegen Cyprus.