Vier dagen na zware valpartij in Nokere is Van der Poel de beste in GP Denain

H.Vviv

Mathieu van der Poel heeft de Grand Prix Denain op naam geschreven. In de Franse wedstrijd over 21 kilometer kasseien kwam de Nederlands kampioen op de weg solo aan in Denain.

In de beginfase van de wedstrijd reed er een sterke kopgroep van vijftien renners, met daarbij twee renners van Corendon - Circus, de ploeg van Van der Poel: Lasse Norman Hansen en Jimmy Janssens.

Het was duidelijk dat die twee renners met een doel vooruit waren gestuurd. Dat bleek ook toen Van der Poel in de voorlaatste ronde versnelde vanuit het peloton. De Nederlands kampioen reed samen met Alex Kirsch naar de kopgroep toe, waarna de ploeggenoten van Van der Poel zich meteen op kop hadden gezet van de kopgroep om de voorsprong zo groot mogelijk te laten worden. Dat bleek nog een lastig karwei omdat in het peloton Roompot-Charles zich op kop had gezet in dienst van Lars Boom.

Toch begon de kopgroep met een kleine voorsprong aan de laatste kasseistrook. Van der Poel, die op dat moment geen ploeggenoten meer over had, nam de leiding op de kasseistrook en reed iedereen los uit het wiel. Na de kasseistrook was het verschil twintig seconden met het peloton, maar was er ook nog negen kilometer te rijden. Toch wist de Nederlands kampioen op de weg zijn voorsprong te behouden en boekte een mooie zege in de Grand Prix Denain. Marc Sarreau won op drie seconden de sprint van het peloton, voor Timothy Dupont.