Busch pakt 200e NASCAR-zege

heywoodu

Coureur Kyle Busch heeft zijn 200e zege binnen in de NASCAR National Series, de drie hoogste divisies van de NASCAR-racerij. Op de Auto Club Speedway in Fontana was Busch een week na zijn eerste seizoenszege ook gelijk al goed voor de tweede.

Austin Dillon vertrok vanaf poleposition, hoewel Cole Custer klaar stond om hem eventueel te vervangen: Dillon was ziek. Hij begon in elk geval prima en vocht met onder meer Aric Almirola en Denny Hamlin, maar het was Kyle Busch die in de eerste stage de macht in handen nam.

Busch leek simpel op weg naar de stagewinst, maar Dillon gooide roet in het eten: met motorproblemen veroorzaakte hij een caution, waarbij sommige coureurs wél en anderen níet naar binnen kwamen. Hamlin en Stenhouse vertrokken bij de herstart voorin, Busch zat er op zijn nieuwe banden vlak achter.

De eerste van de 200 zeges van Busch (Bron: YouTube)

Bij de herstart stak Stenhouse op de radio nog even een grote mond op - "I know what I'm doing!" - en dat had hij beter achterwege kunnen laten: hij kende een slechte herstart, viel terug en spinde de rondte in, waarbij het halve veld geluk had hem niet te raken. Het betekende weer een caution en door zijn goede herstart won Busch de eerste stage alsnog.

Stage twee begon met Joey Logano op kop, maar Busch nam het snel weer over. Dat was dan ook gelijk al het interessante uit stage twee, die door Busch gewonnen werd, ruim voor Brad Keselowski en de ook vrij eenzaam rijdende Ryan Blaney. In de caution ging het fout voor Busch: hij reed te hard in de pitstraat en moest aansluiten achter de laatste auto in de ronde van de leider.

Stenhouse spint, maar gelukkig weet hij waar hij mee bezig is... (Bron: YouTube)

Door de straf van Busch had Keselowski bij de herstart de leiding, voor Kevin Harvick, Chase Elliott en Blaney. Logano meldde zich daar ook bij, maar Keselowski sloeg een flink gat en zo kabbelde de race gestaag voort, met Kyle Busch inmiddels op de zesde plek, achter broer Kurt.

Met veertig ronden te gaan kwam iedereen naar binnen, maar Bubba Wallace kwam in de problemen en veroorzaakte een caution. Blaney besloot daarin geen stop te maken en ging zo aan de leiding bij de herstart, voor de verse banden van Busch, Harvick, Logano en Keselowski, die in no-time de leiding pakte. Hij knokte daar nog om met Logano en daar profiteerde Kyle Busch van door de leiding te pakken.

Busch stond de leiding ook niet meer af en kwam overtuigend als winnaar over de streep: zijn 200e zege in de NASCAR National Series, dus de Cup, Xfinity en Truck Series, uiteraard reden voor een feestje bij het team van Joe Gibbs Racing.

Busch viert zijn 200e zege (Bron: YouTube)