Zes uit zes voor Bautista in World Superbikes, Van der Mark weer 4e

heywoodu

Echt spannend is het niet: in het World Superbikes-kampioenschap zitten er inmiddels zes races op en Alvaro Bautista heeft ze alle zes gewonnen. De Spaanse Ducati-coureur debuteert dit seizoen, na vele jaren in de GP's, en is oppermachtig, ook op het Chang International Circuit in Thailand.

De start leverde weer hetzelfde riedeltje op: Bautista pakte vanaf pole de leiding, voor wereldkampioen Jonathan Rea. De Yamaha's van Alex Lowes en Michael van der Mark knokten om plek drie, maar de Nederlander werd van achteren aangevallen en gepasseerd door Leon Haslam, met de Ducati's van Marco Melandri en Chaz Davies daar weer achter.

Aanvankelijk sloeg Van der Mark een aanval af, maar een bocht later kwamen beide Ducati's er ineens voorbij, waarna ook Sandro Cortese zich opvallend makkelijk voorbij de Nederlander reed. Toch vocht hij zich weer terug en het duurde niet lang voor hij ook de strijd met de Ducati's van Melandri en Davies weer aan kon gaan.

Melandri en Haslam moesten er in één klap aan geloven bij Van der Mark, die zo de vierde plek weer in handen pakte, met wel een grote achterstand op Bautista, Rea en Lowes. Voorin gebeurde verder niet veel: Bautista won met enorme overmacht, ver voor de opnieuw verslagen Rea. Lowes werd derde, Van der Mark hield Haslam op gepaste afstand van zijn teamgenoot net achter zich, waardoor de gehele top-4 voor de derde keer dit weekeinde hetzelfde was.