Darter Chisnall boekt tweede zege in 2019; drie Nederlanders in kwartfinale

Boris (borisz)

Dave Chisnall heeft al zijn tweede titel van 2019 te pakken. Er kwam het nodige fortuin aan te pas in de finale tegen Daryl Gurney. Chizzy won uiteindelijk de finale van Players Championship 7 met 8-6. Drie Nederlanders haalden in Wigan de kwartfinale.

Chisnall won op weg naar de finale van Davy Van Baelen (6-1), Ritchie Edhouse (6-2), Stephen Bunting (6-3), Rob Cross (6-3), Vincent van der Voort (6-3) en Mark McGeeney (7-2). Voor McGeeney was het zijn eerste halve finale na zijn overstap naar de PDC. In de finale wachtte Gurney, die afrekende met Gerwyn Price in de halve finale. Superchin had lang het voortouw en kwam op 5-3. Chisnall brak terug met een elfdarter en het liep naar 6-6. Gurney kreeg liefst zeven pijlen om op matchpoint te komen. Die liet hij allemaal liggen en Chisnall stapte in voor de 8-6-zege.

De Nederlanders deden het aardig. Ron Meulenkamp haalde de kwartfinale en miste daarin vier matchdarts tegen Mark McGeeney. Vincent van der Voort haalde zijn eerste kwartfinale in anderhalf jaar tijd door onder meer de terugkeer van Gary Anderson te verpesten. Jermaine Wattimena kwam ook tot de laatste acht. Jeffrey de Zwaan haalde de laatste zestien, Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen, Mario Robbe en Yordi Meeuwisse kwamen allemaal tot de derde ronde. Michael van Gerwen meldde zich af voor het weekend, terwijl Raymond van Barneveld al in de tweede ronde verloor van Price. 

Players Championship 7
Last 16
Ron Meulenkamp 6-4 Ross Smith
Mark McGeeney 6-3 Chris Dobey
Dave Chisnall 6-3 Rob Cross
Vincent van der Voort 6-3 Josh Payne
Gerwyn Price 6-0 Ricky Evans
Ryan Searle 6-4 Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney 6-2 Keegan Brown
Jermaine Wattimena 6-2 Jeffrey de Zwaan

Kwartfinale
Mark McGeeney 6-5 Ron Meulenkamp
Dave Chisnall 6-3 Vincent van der Voort
Gerwyn Price 6-4 Ryan Searle
Daryl Gurney 6-5 Jermaine Wattimena

Halve finales
Dave Chisnall 7-2 Mark McGeeney
Daryl Gurney 7-2 Gerwyn Price

Finale
Dave Chisnall 8-6 Daryl Gurney