Bautista wint superpolerace World Superbikes, Van der Mark 4e

heywoodu

Motorcoureur Alvaro Bautista blijft onklopbaar in de World Superbikes. De Spaanse veteraan, debutant in de klasse, was op het Chang International Circuit zondagochtend de beste tijdens de dit seizoen nieuwe superpolerace, een derde race in de World Superbikes-weekeindes.

Bautista vertrok wederom van poleposition en moest de leiding in bocht één even afstaan aan Jonathan Rea, maar de Spanjaard verschalkte de wereldkampioen een paar meter later weer. Alex Lowes, Marco Melandri en Leon Haslam volgden, terwijl Michael van der Mark vanaf plek tien al naar de zesde plek op kwam zetten.

De Rotterdammer duelleerde met Melandri om de vijfde plek, waarna hij zijn pijlen op Haslam kon richten. Ook die nam hij snel te grazen en dus stuurde Van der Mark zijn Yamaha naar de vierde plek, al wel op enige achterstand ten opzichte van teamgenoot Lowes.

Met nog vier ronden te gaan werd de rode vlag gezwaaid na een crash tussen Leon Camier en lokale held Thitipong Warokorn. De race was daarmee voorbij en Bautista pakte zijn vijfde zege in vijf races, voor Rea en Lowes, met Van der Mark op de vierde plek. De uitslag van de superpolerace is tevens de startgrid voor race twee, die om 10.00 uur van start gaat.