Skiester Shiffrin evenaart World Cup-record Stenmark, Holdener wint wéér niet

heywoodu

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft de laatste World Cup-slalom van het seizoen gewonnen. In Grandvalira Soldeu - El Tarter in Andorra was ze de beste tijdens de World Cup-finales, waardoor de pas 24-jarige Amerikaanse haar 40e slalomzege te pakken heeft, een evenaring van het record van de legendarische Ingemar Stenmark.

Na de eerste run was de leiding in handen van Wendy Holdener, die zo in poleposition stond voor de eerste Zwitserse slalomzege bij de dames sinds Marlies Öster in januari 2002. Holdener werd sinds haar eerste podium zes jaar geleden wel tien keer tweede en elf keer derde, een zege zit er elke keer maar niet in. Met 0,28 seconden voorsprong op Shiffrin was het nu mogelijk, terwijl de Slowaakse Petra Vlhova al op 1,22 seconden stond.

Die drie grote dames van de slalom duelleerden om de winst, hoewel Vlhova vrij eenzaam op plek drie eindigde. Shiffrin zette een prima run neer, Holdener kon het afmaken...maar greep er 0,07 seconden naast en won dus wéér niet.

Olympisch kampioene Frida Hansdotter nam afscheid van 'haar' onderdeel. Met een fraaie tweede run schoof de Zweedse nog op naar de vijfde plek, waarna onder meer Shiffrin haar nog even bedankte. "Toen ik begon keek ik naar dames als Frida, en ook Marlies Schild, en wilde ik doen wat zij ook deden. Het gaat heel raar worden, een World Cup zonder Frida als tegenstandster."