Skiër Pinturault wint laatste reuzenslalom World Cup-seizoen

heywoodu

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in Grandvalira Soldeu - El Tarter in Andorra de laatste reuzenslalom van het World Cup-seizoen gewonnen. Tijdens de seizoensafsluiter eindigde Marcel Hirscher wat teleurstellend als zesde, maar de Oostenrijker was al lang en breed zeker van de eindzege in het World Cup-klassement op zowel de reuzenslalom als de algemene stand.

Pinturault ging na de eerste run al aan de leiding en bouwde een mooie voorsprong op. De Zweed Matts Olsson volgde op 0,63 seconden, de jonge Zwitser Marco Odermatt (+0,88) en de Sloveen Zan Kranjec (+0,98) bleven ook nog binnen een seconde van de Fransman, terwijl ook de Italiaan Luca de Aliprandini (+1,10) en de Amerikaanse veteraan Ted Ligety (+1,16) zeker niet kansloos waren voor een topklassering.

Manuel Feller kwam uiteindelijk van de achtste naar de vierde stek, Kranjec eindigde op 1,03 seconden als derde. Odermatt leek op weg naar plek drie, maar zag Olsson flink falen en als dertiende eindigen, waardoor de Zwitser op 0,44 seconden een week na zijn eerste World Cup-podium gelijk nummer twee bij mocht schrijven, achter de ongenaakbare Pinturault. Hirscher eindigde als zesde op 1,74 seconden.