Schalke 04 ontslaat Tedesco en haalt Stevens tijdelijk terug

Redactie

Schalke 04 heeft afscheid genomen van Domenico Tedesco, zo meldt de Bundesliga-club donderdagavond via de officiële kanalen. De club uit Gelsenkirchen maakt ook bekend dat Huub Stevens komende zaterdag als interim-trainer tegen RB Leipzig zal fungeren. De Nederlander, die al twee keer eerder hoofdtrainer van die Königsblauen was, zal worden vergezeld door oud-voetballer Mike Büskens.

Schalke 04 verloor afgelopen dinsdag in de achtste finales van de Champions League met 7-0 van Manchester City en die nederlaag is Tedesco dus fataal geworden. De 33-jarige oefenmeester zwaaide sinds vorig seizoen de scepter in de Veltins-Arena en presteerde in zijn debuutjaar overweldigend, door die Königsblauen naar een tweede plaats in de Bundesliga te leiden.

Deze voetbaljaargang vallen de prestaties echter tegen. Schalke staat met nog negen speelrondes voor de boeg in de Bundesliga op een zorgwekkende veertiende plaats; de voorsprong op de nummer zestien VfB Stuttgart bedraagt slechts vier punten. Schalke werd deze week door Manchester City uit de Champions League gekegeld. De ploeg is nog wel actief in de DFB Pokal: op 3 april staat in de kwartfinales het thuisduel met Werder Bremen op het programma.

Schalke heeft met het naar voren schuiven van Stevens als tijdelijke opvolger van Tedesco voor een interne oplossing gekozen: de 65-jarige Nederlander is tegenwoordig lid van de raad van toezicht van de Duitse club. Stevens was in het verleden al zeven seizoenen actief als trainer van Schalke, verdeeld over twee periodes. Zijn meeste recente trainersklus dateert uit het seizoen 2015/16, toen hij de eindverantwoordelijke bij 1899 Hoffenheim was.