Politie zoekt serie-overvaller Eindhoven

Monique Verlind (DJMO)

Veertig tot vijftig agenten, ondersteund door BOA’s van de gemeente Eindhoven, hebben de afgelopen drie avonden gepost in en rond supermarkten in Eindhoven Noord. Alle inzet was er op gericht om een overvaller die de afgelopen tijd regelmatig toesloeg, in de kraag te grijpen.

De overvaller sloeg de afgelopen weken met enige regelmaat toe in supermarkten in de wijken Blixembosch, Woenselse Heide, Vaartbroek, Eckart en De Tempel. Sinds 8 februari werd al zeven keer een overval gepleegd. De werkwijze is iedere keer hetzelfde: de supermarkt rustig binnen lopen, dreigen met een wapen en geld eisen. Net zo rustig als hij gekomen was, gaat de overvaller er dan weer vandoor.

"Zo’n overval heeft natuurlijk een enorme impact op alle betrokkenen,” vertelt teamchef Willem Renders van basisteam Eindhoven Noord. “Vaak zijn het jongeren met een bijbaantje, die plots met veel geweld en intimidatie geconfronteerd worden. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ook de wijk schrikt iedere keer weer op van zo’n overval. Voor hen hebben wij, samen met de supermarkten en de gemeente Eindhoven, deze actie gehouden. Er is ons alles aan gelegen om deze overvaller te pakken!’

De politie analyseerde de momenten dat de dader meestal toesloeg. Op basis van die analyse werd besloten om donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur in een groot deel van Eindhoven Noord te posten. Zo’n veertig tot vijftig agenten in burger, ondersteund door een tiental BOA’s van de gemeente Eindhoven, surveilleerden in en rond supermarkten. Ook in de wijken werden mogelijke vluchtroutes in de gaten gehouden. Het doel van dit alles: de overvaller op heterdaad betrappen.

Helaas heeft de actie niet geleid tot een aanhouding tijdens de drie avonden. De politie blijft de komende tijd wel op verschillende manieren extra waakzaam. Dat zal op verschillende manieren gebeuren, maar op welke manieren maakt de politie niet bekend.