KLM schrapt opnieuw vluchten door de wind

Stephan (Stephan5)

Het weer blijft ons voorlopig parten spelen. Met name het OV heeft hier behoorlijk veel last van. Ik vertelde in mijn weerpraatje al dat we hier nog niet zo 1,2,3 vanaf komen.

Op dit moment lopen de vertragingen op Schiphol al behoorlijk op, en inmiddels heeft de KLM besloten om morgen weer een deel van de vluchten te schrappen. De oorzaak blijft de harde wind én de vertragingen die momenteel ontstaan. Zodoende loopt het hele schema in de war. En aangezien de wind voorlopig niet afneemt heeft de KLM dit besluit genomen. Met name in de ochtend vallen diverse vluchten uit. Vluchten die wél vertrekken kunnen te maken krijgen met (grote) vertragingen.

Een andere oorzaak is ook dat de Zwanenburgbaan tot 22 april niet beschikbaar is door groot onderhoud. Hierdoor wordt het merendeel van het landende vliegverkeer afgehandeld op de Buitenveldertbaan. Verder is landen op de Polderbaan en Zwanenburgbaan vrij riskant met een harde westenwind. Normaal gesproken is de Zwanenburgbaan een secundaire baan met de Polderbaan, maar dat gaat dus niet. Dan moet de wind meer uit het zuiden komen. Dus eigenlijk dubbel pech voor de inwoners van Amsterdam ZO en Amstelveen. 

Dus dit zijn diverse redenen om vluchten te schrappen. Mocht je morgen op reis gaan, neem dan even contact op met de KLM.

KLM schrapt vluchten (Foto: Pixabay.com)
                                                                  KLM schrapt vluchten (Foto: Pixabay.com)