NHL: Lightning wint topper tegen Jets

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning zijn in de NHL zo goed als niet te stoppen. In februari won de ploeg veertien van hun vijftien wedstrijden, dinsdagavond boekten ze ook alweer de tweede zege van maart.

De Winnipeg Jets kwamen op bezoek bij de dominante ploeg in de Eastern Conference, maar ook de nummers twee in het westen konden Tampa Bay niet stoppen. Yanni Gourde zorgde al na anderhalve minuut voor een voorsprong, Blake Wheeler trok de stand vijf minuten later gelijk.

In de tweede periode sloeg de thuisploeg een groter gat: Adam Erne en Steven Stamkos tekenden voor 3-1, Cedric Paquette en Brayden Point brachten de score in de derde periode op 5-1. Jacob Trouba deed nog wel iets terug, maar verder dan 5-2 kwamen de Jets niet.

De Pittsburgh Penguins wonnen thuis met 3-2 van de Florida Panthers, nadat Jake Guentzel in overtime de winnende goal maakte. Extra reden voor een feestje: Matt Cullen speelde zijn 1500e wedstrijd en werd de twintigste NHL-speler ooit die dat voor elkaar kreeg.

Uitslagen NHL dinsdag
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 4-3 OT
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 1-2 SO
New York Islanders - Ottawa Senators 5-4 SO
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 3-2 OT
Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets 5-2
Nashville Predators - Minnesota Wild 5-4 SO
Dallas Stars - New York Rangers 1-0
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 1-3
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 4-3 OT
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 1-3

Colorado Avalanche - Detroit Red Wings (Bron: YouTube)