FOK! Wat een weer: grijs en druilerig

Stephan (Stephan5)

Hallo!  

Gisteren zagen we duidelijk dat het seizoen aan het veranderen is. De lente komt eraan. En dat zagen we vooral doordat er in (een groot deel van) de kustprovincies de zon volop scheen vandaag. Hier bij mij in Haarlem werd het uiteindelijk helemaal strakblauw. Tegelijkertijd hield de bewolking een groot deel van het binnenland in zijn greep. Dit is een klassieke situatie die tot en met de zomer kan voortduren. Zon in het westen en bewolking in het binnenland. Er stond wel overal nog een pittig briesje.

Vannacht kwam er een nieuwe storing overdrijven en die leverde overal een paar mm lichte regen- en motregen op. 

Vandaag trekt die eerste storing weg, maar een volgende staat alweer te trappelen van ongeduld. Als er vandaag nog wat zon te zien zal zijn is dat in het zuidoosten van ons land, daar blijven ze het verst verwijderd van de bewolking en neerslag, uiteindelijk trekt het ook daar wel dicht. In de rest van het land valt dan af en toe regen, en is het somber en grijs. In de bewolking is het een graad of 10, maar als de zon dus even schijnt kan het nog wel 14 graden worden. Er staat een matige tot (vrij) krachtige zuidelijke wind. 

De komende dagen zien we zeker in het westen de zon weer wat vaker en concentreren de bewolking en neerslag zich weer op het binnenland. We gaan het zien!

Fijne dag.  

Heb je trouwens nog carnavals-foto's gemaakt? Die kunnen mooi onder het weerbericht! Stuur ze naar weer@fok.nl .

Luxemburg-Stad (Foto: bazbo)
Een prachtige foto van Luxemburg-Stad. Het was een lekker weertje. (Foto:bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.